Wat doen wij

Wij bieden sportactiviteiten aan voor mensen met autisme. Deze activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in Eindhoven, zo voetballen we bijvoorbeeld op Cruyff veldjes, zwemmen we bij het Ottenbad en skeeleren we rond de Philips fruittuin.

We sporten drie keer in de week, op maandag en donderdagavond en zaterdagmiddag. Daarnaast bieden we een keer per maand een kookworkshop aan.

We gebruiken de app SportEasy, hierin staan alle activiteiten die we doen vermeld. De meeste activiteiten zijn kosteloos, als een activiteit geld kost staat dit er altijd bij vermeld. De kosten dienen zelf betaald te worden door de deelnemer. Alle activiteiten worden minimaal een week van te voren in de SportEasy app gezet, zodat je ruim van te voren weet wat we gaan doen. Via deze app kan je jezelf ook aanmelden voor de activiteiten.

Je hoeft dus niet met alle activiteiten mee te doen, je kunt zelf kiezen met welke je wel of niet mee doet. In de app kan je ook zien wie zich nog meer voor de activiteit heeft aangemeld.

We doen verschillende activiteiten zoals voetballen, hockeyen, zwemmen, hardlopen, bootcampen, basketballen, etc. Sommige activiteiten zijn binnen, andere buiten. Mocht je zelf leuke idee├źn hebben mag je deze altijd aandragen bij een van de coaches. Omdat niet alle sporten op dezelfde plek beoefent kunnen worden wisselt de plek per activiteit, in de SportEasy app kun je altijd terug vinden waar het is

Waarom

Het is voor iedereen belangrijk om goed te eten, genoeg te bewegen en een netwerk te hebben. Voor veel mensen met autisme is het lastig om aan te sluiten bij een reguliere sportvereniging omdat ze vaak niet binnen de normen van deze groep passen. Vandaar Aut in motion, hier kan je jezelf zijn en je veilig voelen binnen de groep.

Doel

Het doel met Aut in motion is mensen een veilige sportomgeving te bieden. Door deel te nemen aan Aut in motion zul je je netwerk uitbreiden, meer bewegen en gezonder gaan eten!